Samen met onze community en partners creëren we een positieve impact via verschillende initiatieven – van het vergroten van het bewustzijn over hoe menstruaties tieners wereldwijd beïnvloeden en het voorlichten van gemeenschappen over menstruatiegezondheid tot het doneren van cups aan mensen die ze nodig hebben.
Onze impact tot nu toe
>7040 ton
aan afval bespaard door gebruikers van de AllMatters-cup
> 844M
of menstrual cups
>60.000 donaties
aan menstruatiecups
>60 partners
in meer dan 27 landen
Milieu-impact
Tampons, maandverband en inlegkruisjes (samen met hun verpakkingen) veroorzaken jaarlijks meer dan 200.000 ton afval – dit belandt grotendeels op stortplaatsen, in riolen, op stranden en in de oceanen. In tegenstelling tot wegwerpproducten voor menstruatie, is de menstruatiecup jarenlang herbruikbaar en heeft deze een minimale impact op het milieu vergeleken met maandverband en tampons.
500 jaar
zo lang kan het duren voordat maandverband en tampons volledig afbreken.¹
Culturele impact
Menstruatie is nog steeds omgeven door stigma’s en taboes over de hele wereld. We willen het gesprek hierover openbreken op onze platformen op een eerlijke en nuchtere manier – door initiatieven te starten en te ondersteunen die dit doel bevorderen, door het woord ‘menstruatie’ niet te vermijden, door rode vloeistof in plaats van blauwe te gebruiken om menstruatie te representeren, en nog veel meer.

Werken binnen gemeenschappen
We ondersteunen schoolverpleegkundigen, gynaecologen en verschillende NGO’s door het doneren van educatief materiaal en proefproducten. Zo helpen we gemeenschappen voorlichten over menstruatiegezondheid en over menstruatieproducten die gemakkelijker, gezonder en milieuvriendelijker zijn.

CampusCup
We bieden continu gratis menstruatiecups aan partneruniversiteiten in de VS, waardoor menstruaties op de campus duurzamer worden. CampusCup is in meerdere media verschenen, waaronder Forbes. Tot nu toe hebben we samengewerkt met 140+ universiteiten.

Taboo: Global Periods
Dit platform maakt gebruik van storytelling en fotografie om de economische, sociale en gendergerelateerde ongelijkheden rondom menstruatietaboes en -tradities te verkennen in uiteenlopende omgevingen – van plattelandsgebieden in Afrika tot het hart van Londen.
48%
van de meisjes in het Verenigd Koninkrijk schaamt zich voor hun menstruatie.²
van de meisjes in het Verenigd Koninkrijk schaamt zich voor hun menstruatie.²
Menstruatiearmoede komt in alle landen voor, ongeacht het inkomensniveau – en het beperkt menstruerende personen in hun basisrechten, zoals naar school gaan, werken of zelfs sociaal contact onderhouden. Samen met onze partner-NGO’s zorgen we ervoor dat mensen die het nodig hebben toegang krijgen tot menstruatieproducten en de juiste voorlichting over menstruatiegezondheid. Tot nu toe hebben we wereldwijd 30.000+ cups gedoneerd.
1 op de 10
Afrikaanse meisjes mist school tijdens haar menstruatie.³
Kaart van onze partners

¹ london.gov.uk
² Plan International UK
³ WASH United